Texels Kookboek - Asperges met garnalen uit de wok

Ingrediënten
400 gr witte asperges 100 gr groene asperges 1 lente-uitje 6-8 grote Chinese garnalen
1 el olie 1 el Japanse sojasaus 1 el saké of droge sherry 1 el sesamolie
2 el geschaafde amandelen peper zout

Hulpmiddelen

Voorbereiding

De Chinese garnalen schoonmaken en pellen.

Bereiding

Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in stukken van 4 cm. Maak het lente-uitje schoon en snijd het eveneens in stukken.

Verhit de olie in een wok en roerbak de witte asperges en lente-uitjes hierin één minuut. Voeg de groene asperges toe en roerbak nog 4 minuten. Voeg de garnalen toe en schep even om. Schenk er de sojasaus, saké en enkele eetlepels water bij en laat de asperges op een klein vuur beetgaar worden (het vocht zal dan geheel zijn verdampt).

Breng de asperge-garnalen-schotel op smaak met sesamolie, peper en zout en roer er de geschaafde amandelen door.

Serveertip

Serveer met gekookte rijst.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 2 Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!